GĖRIS – sveikos mitybos įkvėpimas

Išlaisvink kūrybiškumą virtuvėje su GĖRIU – naudok jį ne tik kaip gėrimą, bet ir kaip natūralų ingredientą sveikiems receptams.

Atrask mūsų ambasadorių receptus, kurie jau pamilo GĖRĮ virtuvėje!

Mantas cocktail presentation

MANTO

šaltalankių mokteilis

MANTO nealkoholinis kokteilis ryškus kaip ir jo asmenybė.

Šaltalankių GĖRIS čia suspindi visu gražumu, o jo parankėje šildantis Ginger Ale ir sultingi greipfrutai. Šis nealkoholinis kokteilis pasižymi saldžiarūgščiu šarmingumu, kuris kiekvienu gurkšniu taps vis gardesnis, todėl patarimas – užsimaišyk į priekį

Gėrimas taps dar patrauklesnis pasipuošęs rozmarinu ir greipfruto skiltele – tikras gundytojas.

ingredientai:

  • 40 ml šaltalankių fermentuoto gėrimo „Gėris"
  • 100 ml Ginger Ale
  • 20 ml šviežių greipfruto sulčių
  • Šviežio rozmarino
  • Greipfruto

Paruošimas:

  1. 1 Įdėk kelis ledo kubelius.
  2. 2 Supilk šaltalankių Gėrį ir Ginger Ale.
  3. 3 Supilk greipfruto sulčių.
  4. 4 Papuošk rozmarinu ir greipfruto skiltele.
OG cocktail presentation

OG

juodųjų serbentų mokteilis 

OG ir jo juodųjų serbentų nealkoholinis kokteilis – abu žino, kaip būti dėmesio centre.

Juodųjų serbentų GĖRIS su obuolių sultimis kartu kuria skonių melodiją, kuri nepaliks minčių ilgai. Na, o mėta kaip geri dainos žodžiai – atgaivina kūną ir mintis.

Su šiuo nealkoholiniu kokteiliu Velykos ką tik tapo geresnės!

ingredientai:

  • 40 ml juodųjų serbentų gėrimo „Gėris"
  • 100 ml gazuoto vandens
  • 20 ml obuolių sulčių
  • Šviežių mėtų lapelių papuošimui

Paruošimas:

  1. 1 Į stiklinę įdėk kelis ledukus.
  2. 2 Supilk juodųjų serbentų GĖRĮ ir gazuotą vandenį.
  3. 3 Supilk obuolių sultis.
  4. 4 Papuošk mėtų lapeliais.
Iglės cocktail presentation

IGLĖS

šaltalankių mokteilis

Šis gaivus nealkoholinis kokteilis su šaltalankių GĖRIU ir toniku kviečia į vasaros prisiminimus.

Šviežios avietės suteikia saldumo, o rozmarinas įneša žolelių aromatą, kurį puikiai papildo citrusinės šaltalankių GĖRIO natos.

Kiekvienas gurkšnis primena šilumą ir buvimą gamtoje, todėl jis puikiai tinka gražiausiai pavasario šventei – Velykoms.

ingredientai:

  • 40 ml šaltalankių fermentuoto gėrimo „Gėris"
  • 100 ml toniko
  • Šviežių aviečių
  • Šviežio rozmarino

Paruošimas:

  1. 1 Į stiklinę įdėk avietes ir jas sutrink.
  2. 2 Įdėk kelis ledo kubelius.
  3. 3 Supilk šaltalankių Gėrį ir toniką.
  4. 4 Papuošk rozmarinu.

Pyragėliai su smidrais ir pelėsiniu sūriu

Su šaltalankių GĖRIO ir medaus užpilu

Traškūs iš išorės, švelnūs ir sodrūs viduje – šie aukso spalvos pyragėliai puikiai tinka vėlyviems savaitgalio pusryčiams, šventiniam stalui ar kai norisi nustebinti svečius be didelių pastangų. Kreminis mėlynasis sūris nuostabiai dera su lengvai apkeptais smidrais ir šiltu šaltalankių GĖRIO ir medaus užpilu.

Ingredientai (4 porcijoms):

Pyragėliams:

    • 250 g smidrų
    • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
    • Žiupsnelis druskos ir pipirų
    • 2 lakštai šaldytos sluoksniuotos tešlos (atšildytos)
    • 200 g mėlynojo pelėsinio sūrio
    • 1 kiaušinis, lengvai suplaktas

Šaltalankių GĖRIO ir medaus užpilui:

    • 30 g medaus
    • 20 ml šaltalankių GĖRIO
    • 30 g tirpinto sviesto arba alyvuogių aliejaus
    • 5 g šviežių mėtų, smulkintų
    • 5 g šviežių petražolių, smulkintų
    • 5 g šviežio čili arba čili dribsnių (pagal skonį)
    1. Įkaitinti orkaitę iki 190 °C (su ventiliatoriumi – 170 °C). Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
    2. Smidrus apšlakstyti alyvuogių aliejumi, pagardinti druska ir pipirais.
    3. Kiekvieną sluoksniuotos tešlos lakštą supjaustyti į 4 kvadratus (iš viso 8).
    4. Į kiekvieno kvadrato vidurį įdėti gabalėlį sūrio ir kelis smidrų stiebelius. Užlenkti priešingus kampus ir švelniai prispausti, kad laikytųsi.
    5. Sudėti pyragėlius į paruoštą skardą, aptepti plaktu kiaušiniu.
    6. Kepti 20–25 min., kol iškils ir gražiai apskrus.
    7. Tuo metu švelniai pašildyti medų, sumaišyti su GĖRIU ir tirpintu sviestu ar aliejumi. Įmaišyti žoleles bei čili.
    8. Patiekti pyragėlius šiltus, apšlakstytus užpilu arba su juo šalia.

Maistingos keptų daržovių ir bulguro salotos

Su juodųjų serbentų GĖRIO chimichurri padažu

Glazūruotos šakninės daržovės su minkštu bulguru ir gaiviu chimichurri padažu sukuria sveiką ir maistingą šedevrą, kuris stebina savo paprastumu ir išraiškingu skoniu. Tiks visoms progoms, o ypač šaltuoju sezonu.

Ingredientai (4 porcijoms):

    • 200 g mažųjų morkų
    • 1 pakuotė virtų burokėlių
    • 150 g bulguro kruopų
    • Alyvuogių aliejaus
    • 1 apelsino žievelė
    • Druska ir pipirai
    • 2 valg. š. medaus
    • 2 valg. š. citrinos sulčių
    • 1 a. š. malto kumino
    • 50 g skrudintų riešutų (naudoti migdolus)
    • Sauja šviežių mėtų, svogūnų laiškų ir petražolių
    • 20 ml juodųjų serbentų GĖRIO
    • 1 raudonasis čili
    • 2 skiltelės česnako
    • 200 g fetos sūrio
    • Kelios pankolio riekelės
    • Žirnelių ankščių (nebūtina, dėl traškumo ir spalvos)

    1. Skrudinti daržoves:
      Perpjauti morkas ir burokėlius pusiau. Sumaišyti su alyvuogių aliejumi ir druska, kepti 200 °C orkaitėje apie 20 min.
    2. Paruošti bulgurą:
      Sumaišyti bulgurą su apelsino žievele, alyvuogių aliejumi ir žiupsneliu druskos. Užpilti karštu vandeniu, palikti išbrinkti. Po kelių minučių, nukošti ir papurenti šakute.
    3. Pagaminti chimichurri:
      Smulkiai sukapoti žoleles, čili ir česnaką. Sumaišyti su alyvuogių aliejumi, juodųjų serbentų GĖRIU, druska ir pipirais.
    4. Glazūruoti ir paskrudinti:
      Sumaišyti medų, alyvuogių aliejų ir kuminą. Užpilti ant jau keptų daržovių ir dar kartą pašauti į orkaitę ar po griliumi 10 min., kol apskrus ir karamelizuosis.

    Sluoksniuoti: Dėti bulgurą, keptas ir šviežias daržoves, fetą, riešutus ir užpilti chimichurri padažu. Patiekti šiltą arba kambario temperatūros.

Ledinė mango Margarita (nealkoholinė)

Su šaltalankių GĖRIO ir medaus užpilu

Gaivus šaldytas mango margaritos kokteilis sujungia sultingą mangą, citrusinį laimą ir išraiškingą šaltalankių GĖRIO rūgštelę. Saldintas medumi, su žaismingu Tajín prieskonių krašteliu – puikus pasirinkimas vėlyviems pusryčiams, sodo vakarėliui ar bet kuriam momentui, kuriam reikia tropinio žavesio.

Ingredientai (2 porcijoms):

    • 200 g šaldyto mango gabalėlių (arba šviežio, nulupto ir užšaldyto)
    • 100 g apelsinų sulčių
    • 40 ml šaltalankių GĖRIO
    • 40 g šviežiai spaustų laimo sulčių
    • 2 valg. š. medaus (arba pagal skonį)
    • 1 stiklinė ledukų
    • Tajín prieskoniai (taurės krašteliui)
    • Laimo griežinėlis arba mango gabalėlis (papuošimui)

    1. Paruošti taurę:
      Pamirkyti taurės kraštelį laimo sultyse, tada įspausti į Tajín prieskonius, kad priliptų.
    2. Sutrinti kokteilį:
      Sudėti mangą, apelsinų sultis, laimo sultis, medų, GĖRĮ ir ledukus į blenderį. Sutrinti iki vientisos, kreminės konsistencijos.

    Patiekti: Supilti į paruoštą taurę, papuošti laimo griežinėliu ar mango gabalėliu. Vartoti iš karto!

Vasaros salotos su rukola

Su šaltalankių GĖRIO ir medaus užpilu

Šios gaivios salotos sujungia pikantišką rukolą su sultingu melionu, mėlynėmis ir kremine feta. Salotų žvaigždė – gaivus šaltalankių GĖRIO ir medaus užpilas. Finišui – skrudinti migdolų traškučiai ir šviežios žolelės. Tikra vasara lėkštėje

Ingredientai (2–3 porcijoms):

Užpilui:

    • 6 valg. š. šaltalankių GĖRIO
    • 60 ml alyvuogių aliejaus
    • ½ valg. š. medaus
    • 1 a. š. grūdėtųjų garstyčių
    • Druska ir pipirai pagal skonį

Salotoms:

    • 120 g rukolos, nuplautos
    • 60 g feta sūrio
    • 50 g meliono, supjaustyto kubeliais
    • 25 g mėlynių
    • 30 g ridikėlių, plonai supjaustytų
    • 1 laimo žievelė
    • Sauja skrudintų migdolų drožlių
    • Šviežių bazilikų ir mėtų lapelių
    1. Paruošti užpilą:
      Išplakti GĖRĮ, alyvuogių aliejų, medų, garstyčias, druską ir pipirus iki vientisos konsistencijos. Paragauti ir, jei reikia, pakoreguoti skonį.
    2. Paruošti salotų pagrindą:
      Sudėti rukolą į didelį dubenį ir apšlakstyti užpilu. Švelniai išmaišyti, kad pasidengtų.
    3. Sluoksniuoti ingredientus:
      Uždėti meliono kubelius, ridikėlių griežinėlius ir mėlynes.
    4. Sudėti fetą:
      Pirštais sutrupinti feta sūrį ant salotų. Ant viršaus užtarkuoti šiek tiek laimo žievelės, kad suteiktų citrusinio gaivumo.
    5. Skrudinti migdolus:
      Sausoje keptuvėje ant silpnos ugnies lengvai paskrudinti migdolų drožles su žiupsneliu cukraus, maišant, kol gražiai paruduos. Trumpai atvėsinti, tada pabarstyti ant salotų.

    Finišas: Papuošti šviežių mėtų ir bazilikų lapeliais. Patiekti ir mėgautis!