Kodėl moterys jau šimtmečius fermentuoja ir skanauja šaltalankių ir aronijų uogas?

Turinys:

 

Aronijų ir šaltalankių uogos dominavo mūsų prosenelių, senelių ir mamų virtuvėje ne veltui. Daugelis šeimininkių šias uogas fermentuodavo ir gamindavo gėrimus, kurie maitina ir aprūpina mūsų kūnus neįtikėtina galia. Nors uogų fermentavimo tradicijos, vis dar perduodamos iš kartos į kartą, šių laikų tempas daugelį mūsų atbaido nuo fermentacijos proceso. Norime įkvėpti jus atrasti ir prisijaukinti šių uogų galią, nes atsiranda vis daugiau būdų kaip galime lengvai ir nesudėtingai įtraukti šaltalankius ir aronijas į savo kasdienį mitybos racioną.

 

Fermentavimo menas

Fermentacija, mums labiau žinoma, kaip rauginimas, buvo įprastas Lietuvos moterų užsiėmimas, greitai gendančias uogas paverčiant ilgai išliekančiais, maistingų medžiagų turinčiais gėrimais. Pagrindinė šaltalankių ir aronijų rauginimo priežastis buvo labai praktiška: prailginti uogų galiojimo laiką ir užtikrinti vitaminų šaltinį ilgoms ir dažnai atšiaurioms žiemoms. Džiugu, kad šių uogų fermentacija taip pat atskleidė daugybę naudų mūsų organizmui. Rauginant uogas, gėrimai virto probiotiniais gėrimais – juose užsiveisdavo gyvos, gerosios bakterijos, kurios būtinos sveikai žarnyno mikrobiotai palaikyti. Pajutusios šio gėrimo galią, moterys rauginimo procesus ėmė perduoti iš kartos į kartą. Ačiū joms.

 

Fermentuotų šaltalankių ir aronijų nauda

Sklandus virškinimas: Fermentuotuose gėrimuose gausu probiotikų, kurie padeda išlaikyti subalansuotą žarnyno mikrobiotą. Ši gerųjų bakterijų pusiausvyra yra nepaprastai svarbi sklandžiam virškinimui ir maistinių medžiagų įsisavinimui, o taip pat apsaugai nuo kenksmingų bakterijų.
Stiprus imunitetas: Neįtikėtinai didelis vitaminų, ypač vitamino C kiekis šaltalankiuose ir aronijose, yra ne tik išlaikomas, bet netgi sustiprėja fermentacijos metu. Šios maistinės medžiagos yra esminis elementas, sustiprinti savo imunitetą.


Energija ir bendra organizmo savijauta: Reguliarus fermentuotų uogų gėrimų vartojimas gali išspręsti dažnai pasitaikančias sveikatos problemas, tokias kaip pilvo pūtimas, žemas energijos lygis, nuolatiniai peršalimai. Šaltalankiuose aptinkame kalį, magnį ir kalcį – neįveikiamą trio. Šie mineralai palaiko stabilią nervų sistemą, gamina energiją mūsų kūne. Nepamirškime ir unikalus visų keturių tipų omega riebalų rūgščių (omega-3, 6, 7, 9), kurias aptinkame šaltalankiuose. Jos prisidedantis prie mūsų širdies ir kraujagyslių sveikatos.

Sveika oda: Šaltalankiuose ir aronijose esantys antioksidantai saugo lasteles nuo oksidacinio streso, todėl gerina odos būklę, visokeriopai ją drėkina.

Mineralų gausa: Šios uogos yra tikras mineralų užtaisas. Jose randamas kalis, geležis, maganas, kalcis ir magnis. Šie mineralai padeda tavo kūne transportuoti deguonį, palaiko raumenų darbą, mažina nuovargį, išsekimą ir palaiko normalią nervų sistemos funkciją.

 

Fermentuotų uogų gėrimų nauda – gerutės bakterijos!

Fermentuotuose šaltalankių ir aronijų gėrimuose, paprastai, gyvena keletas naudingų, gyvų bakterijų kultūrų, tokių kaip Lactobacillus ir Bifidobacterium. Skystos fermentuotų gėrimų bakterijos yra aktyvios kultūros, o tai reiškia, kad jos gali nesunkiai išgyventi skrandžio rūgštyje. Lactobacillus – žinomas kaip sklandaus virškinimo bakterijos, kurios gali užkirsti kelią virškinimo trakto infekcijoms, ligoms, padeda suvaldyti pilvo pūtimą. Bifidobakterijos – padeda skaidyti maistą, įsisavinti maistines medžiagas. Suderinus šias gyvųjų bakterijų ir aronijose esančių uogų naudas – gauname supergalių turintį gėrimą.

 

Kaip atsirinkti fermentuotą aronijų ar šaltalankių gėrimą?

Šiuo metu rinkoje daugelis prekių ženklų siūlo fermentuotus gėrimus, teigiančius, kad išgelbės jūsų organizmą nuo VISKO. Dažnu atveju – tai tiesa, fermentuoti gėrimai iš tiesų gali teigiamai paveikti beveik visas mūsų organizmo funkcijas. Tačiau ne visi produktai yra sukurti vienodai. Renkantis fermentuotą gėrimą, labai svarbu tikrinti faktus, žiūrėti į etiketę. Ieškok:

Gyvų bakterijų kultūrų: įsitikink, kad gaminyje jų yra gausu.
Natūralių ingredientų: ieškok minimalios sudėties, kurioje dominuoja natūralūs ingredientai be pridėtinio cukraus ar dirbtinių priedų.
Skaidrumo: prekės ženklai turėtų pateikti išsamią informaciją apie fermentacijos procesą ir naudojamų probiotikų tipus.

 

Kodėl moterys vis rečiau fermentuoja uogas? Atsakymas – GĖRIS.

Kam fermentuoti pačiam, jei rinkoje yra aronijų ir šaltalankių gėrimas GĖRIS.
Gėris yra mūsų pačių fermentuotas gėrimas, turintis milijardus gerųjų bakterijų. Jame yra tokios bakterijos, kaip bifidobakterijos ir pieno rūgšties bakterijos, kurios gali padėti kovoti su sveikatai pavojingais mikroorganizmais. Gėris yra veganiškas, tinkamas vaikams, be laktozės ir be pridėtinio cukraus.

 

Kuo skiriasi du, populiariausi mūsų GĖRIO gėrimai:

Aronijų GĖRIS yra fermentuotas gėrimas, kurio esminė paskirtis – stiprinti tavo imunitetą. Tai laboratorijoje užaugintos gerosios bakterijos, kurios reikalingos sveikai žarnyno mikrobiotai užtikrinti, o ji padeda imuninei sistemai kovoti su virusais, bakterijomis ir alergenais. Gėrime esantys probiotikai stiprina ne tik imunitetą – jie atsakingi už stabilią nuotaiką, hormonų balansą, ir bendrą organizmo savijautą. GĖRIO formulė yra papildyta natūraliomis aronijų uogomis, kuriose gausu vitamino C ir antioksidantų. Aronijos yra stipraus imuniteto užtaisas, reikalingas kiekvienam kasdienybės superherojui.

 

Kam skirtas aronijų GĖRIS?

Norintiems stiprinti imunitetą.
Dažnai sergantiems.
Daug dirbantiems ir mąstantiems.
Ieškantiems energijos.
Prastai miegantiems.
Vartojantiems antibiotikus.
Patiriantiems pilvo pūtimą.
Turintiems virškinimo sutrikimų.

 

Šaltalankų GĖRIS yra fermentuotas gėrimas, kurio esminė paskirtis – pagerinti tavo odos būklę. Jame gausu gerųjų bakterijų, kurios reikalingos sveikai žarnyno mikrobiotai užtikrinti, o ji reguliuoja hormonus ir mažina uždegimus žmogaus kūne. Gėrime esančios gerosios bakterijos rūpinasi ne tik oda – jie atsakingi už stiprų imunitetą, gerą virškinimą, stabilią nuotaiką, energijos lygį ir bendrą organizmo savijautą. GĖRIO formulėje esančiose natūraliose šaltalankių uogose yra gausu vitamino C, kurio kiekis lenkia visus, pažįstamus vaisius. Šaltalankiai stiprina imunitetą, ir padeda palaikyti odos sveikatą. Uogose slypintis vitaminas E, veikia kaip antioksidantas, itin reikšmingas tavo odos švytėjimui. 

 

Kam skirtas šaltalankių GĖRIS?

Kovojantiems su akne.
Praradusiems išorinį ir vidinį švytėjimą.
Norintiems stiprinti imunitetą.
Ieškantiems energijos.
Prastai miegantiems.
Daug dirbantiems ir mąstantiems.
Dažnai sergantiems.
Vartojantiems antibiotikus.
Patiriantiems pilvo pūtimą.

Atgal į Naujienos
3 PRIEŽASTYS KODĖL PALMIRA RENKASI ŠĮ PRODUKTĄ ATMINČIAI GERINTI
SUŽINOK KODĖL PALMIRA NAUDOJA CANNUMO GRYBŲ TINKTŪRAS!
Ar “Gerosios bakterijos” padeda nuo pilvo pūtimo?
Ar grybai gali būti medicininiai?
Prikelk savo produktyvumą natūraliais būdais
Meditacijos svarba kūnui, protui ir sielai
3 PRIEŽASTYS KODĖL PALMIRA RENKASI ŠĮ PRODUKTĄ ATMINČIAI GERINTI
SUŽINOK KODĖL PALMIRA NAUDOJA CANNUMO GRYBŲ TINKTŪRAS!
Ar “Gerosios bakterijos” padeda nuo pilvo pūtimo?
Rodyti daugiau
GRYBŲ TINKTŪROS JAU ČIA
GRYBŲ TINKTŪROS JAU ČIA
GRYBŲ TINKTŪROS JAU ČIA
GRYBŲ TINKTŪROS JAU ČIA
GRYBŲ TINKTŪROS JAU ČIA
GRYBŲ TINKTŪROS JAU ČIA
GRYBŲ TINKTŪROS JAU ČIA
GRYBŲ TINKTŪROS JAU ČIA
GRYBŲ TINKTŪROS JAU ČIA
GRYBŲ TINKTŪROS JAU ČIA
GRYBŲ TINKTŪROS JAU ČIA
GRYBŲ TINKTŪROS JAU ČIA
GRYBŲ TINKTŪROS JAU ČIA
GRYBŲ TINKTŪROS JAU ČIA
GRYBŲ TINKTŪROS JAU ČIA

PIRK 3 PREKES IR GAUK -15% NUOLAIDĄ

Slinkti