Ar “Gerosios bakterijos” padeda nuo pilvo pūtimo?

Turinys:

 

Ar probiotikai gali sumažinti pilvo pūtimą?

Pirmiausia – turime suprasti, kad pilvo pūtimas yra neišvengiamas. Ankščiau ar vėliau visi pasijaučiame lyg prariję balioną.
Nereikėtų gėdytis ar vengti apie tai kalbėti, nes su šia problema daugelis žmonių kovoja kasdien.
Po sunkių pietų ar vakarienės, prasto nakties miego ir padidėjusio streso, pilvo pūtimas tampa natūralia organizmo reakcija į stresorius. Sunerimti reikėtų tuomet, kai pilvo pūtimas ima varginti vis dažniau, ar tampa reguliariu svečiu prie tavo prietų stalo.
Nors pilvo pūtimas priklauso nuo daugelio veiksnių, tokių kaip judėjimas, stresas, mityba, įvairūs sveikatos sutrikimai – vis dėlto yra būdų sau padėti. Viena populiariausių priemonių šiuo metu yra probiotikai.

Kaip, kodėl ir ar tikrai jie gali sumažinti mūsų pilvo nepatogumus?

 

Kas yra probiotikai ir kaip jie veikia?

Probiotikai yra gyvi mikroorganizmai, daugeliui pažįstami pravarde „gerosios bakterijos”, apie kurias nuolat kalba gydytojai ir skatina įsigyti, kuomet skiria antibiotikų kursą.
Vartojant atitinkamais kiekiais, probiotikai gali būti itin naudingi mūsų sveikatai. Yra žinoma, kad probiotikai padeda subalansuoti žarnyno mikrobiotą, kuri atlieka itin svarbų vaidmenį gerinant virškinimą, maistinių medžiagų įsisavinimą ir stiprinant imunitetą.
Kai mūsų žarnyno mikrobiota yra sveika ir subalansuota, dujų kaupimasis ir pilvo pūtimas yra retas svečias žmogaus organizme. Nemažai atliktų tyrimų rodo, kad probiotikai gali veiksmingai sumažinti pilvo pūtimą ir kitus virškinimo trakto simptomus, sustiprinti žarnyno barjerą, sumažinti uždegimą ir slopinti kenksmingų bakterijų augimą. Iš esmės, probiotikai kurią stabilią ir sveiką žarnyno florą, kuri savo ruožtu gali palengvinti pilvo pūtimo simptomus.

 

Ar greitai pastebime probiotikų veiksmingumą?

Laikas, per kurį probiotikai sumažina pilvo pūtimą, kiekvienam žmogui yra individualus. Kai kurie asmenys pagerėjimą gali pastebėti per kelias dienas, o kitiems tenka luktelėti net kelias savaites.

Paprastai rekomenduojama duoti probiotikams mažiausiai keturias savaites, kad būtų pastebėti reikšmingi savijautos pokyčiai. Šioje vietoje svarbiausia yra nuoseklumas, todėl būtinai vartok probiotikus kasdien ir laikykis dozavimo nurodymų (atrask gerųjų bakterijų kupinus gėrimus čia).

 

Ar pilvo pūtimas gali paūmėti pavartojus probiotikų?

Kai kuriais atvejais, pavartojus prontibiotikų pilvo pūtimas gali pastiprėti. Paprastai tai yra laikina reakcija, nes žarnynas prisitaiko prie naujų bakterijų antplūdžio.  Kitaip tariant, lengvas šalutinis poveikis reiškia, kad gerosios bakterijos pradėjo savo darbą. Šis šalutinis poveikis, paprastai, yra lengvas ir trunka ne ilgiau nei dvi savaites. Jei pilvo pūtimas išlieka arba pablogėja, svarbu pasikonsultuoti su sveikatos priežiūros specialistu.

 

Kaip probiotikai susiję su žarnynu?

Probiotikai ir  žarnynas yra lyg artimiausi draugai. Jie padeda palaikyti sveiką žarnyno bakterijų pusiausvyrą, kuri yra būtina geram virškinimui, maistinių medžiagų įsisavinimui ir imuninei funkcijai.
Sveika žarnyno mikrobiota gali užkirsti kelią virškinimo problemoms, tokioms kaip pilvo pūtimas, vidurių užkietėjimas ir viduriavimas. Be to, naujausi tyrimai rodo, kad žarnyno sveikata yra tiesiogiai susijusi su mūsų nuotaika –  tai vadinama žarnyno ir smegenų ašimi.
Žarnyną imta vadinti „antrosiomis smegenimis“, nes jame gaminama daug neuromediatorių, kuriuos atrandame ir  smegenyse. Pavyzdžiui – serotoninas, dopaminas ir gama amino sviesto rūgštis, kurie atlieka svarbų vaidmenį reguliuojant mūsų nuotaiką. Apskaičiuota, kad net 90 % serotonino pagaminama virškinamajame trakte.

 

Kurie probiotikai geriausiai tinka kovojant su pilvo pūtimu?

Ne visi probiotikai yra veiksmingi kovojant su pilvo pūtimu. Čia rasi keletą efektyviausių, kurių turėtum ieškoti:

Lactobacillus casei-paracasei: Žinomi dėl savo gebėjimo sustiprinti žarnyno barjerą ir sumažinti žarnyno pralaidumą. Stiprindami žarnyno gleivinę, jie padeda išvengti kenksmingų medžiagų nutekėjimo į kraują, kas dažnu atveju gali sukelti pilvo pūtimą ir kitas virškinimo problemas.

Lactobacillus paracasei: Nustatyta, kad Lactobacillus paracasei pagerina žarnyno bakterijų pusiausvyrą ir mažina dirgliosios žarnos sindromo simptomus, įskaitant pilvo pūtimą. Šios bakterijos padeda fermentacijos procese, mažina dujų susidarymą.
Lactobacillus diolivorans-hillgardii: Mažiau žinomos gerosios bakterijos, tačiau atlieka puikų darbą skaidant sudėtingus angliavandenius ir skaidulas žmogaus žarnyne.

 

Kaip lengvai įtraukti probiotikus į savo kasdienybę?

Probiotikų įtraukimas į savo mitybą gali būti vieni juokai. Jų galima rasti įvairiuose fermentuotuose maisto produktuose, pavyzdžiui, jogurto ir kefyro gėrimuose, raugintuose kopūstuose, kimchi ar miso.
Be maisto produktų, vienas lengviausių būdų yra vartoti probiotikų papildus ir fermentuotus gėrimus.
Cannumo sukurtas fermentuotas gėrimas GĖRIS yra gaminamas iš natūralių ingredientų ir kruopščiai fermentuojamas, kad būtų užtikrinta aukščiausia probiotikų kokybė.
Tai sveikas, veiksmingas ir saugus pasirinkimas tiems, kurie skuba ir ne visuomet turi laiko įtraukti fermentuotų maisto produktų į savo kasdienę mitybą.

 

Gerai subalansuotas fermentuotas gėrimas, sukurtas kartu su mokslininkais.

Kiti, natūralūs būdai sumažinti pilvo pūtimą:

Greta probiotikų, pabandyki įtraukti ir kitus, natūralius metodus, kurie sumažins kasdienį nepatogumo jausmą žarnyne:

1. Mityba: Labiausiai dujų kaupimąsi kūne skatina maisto produktai, kurių tu netoleruoji. Dažnu atveju tai gali būti pieno produktai ar glitimo turintys kepiniai, makaronai. Venk maisto produktų, kurie, kaip žinoma, sukelia dujų susidarymą, pavyzdžiui, oligosacharidai: tokios daržovės kaip šparagai, brokoliai, briuseliniai kopūstai, česnakai ir svogūnai. Taip pat, ankštinės daržovės, pavyzdžiui, avinžirniai, raudonosios pupelės ir lęšiai. Stebėk savijautą atsisakius tam tikrų produktų ir klausyk savo kūno. Jis viską pasako.

2. Vanduo: Nepamiršk gerti daug vandens. Tai viena veiksmingiausių priemonių, galinti užtikrinti sklandžią virškinimo sistemos veiklą. Vanduo padeda užkirsti kelią vidurių užkietėjimui, dėl kurio gali atsirasti ir nemalonus pilvo pūtimas.

3. Reguliarus judėjimas: Judėk, judėk ir dar kartą judėk. Po maisto rekomenduojamas lengvas pasivaikščiojimas, minčių ir maisto virškinimas.

4. Mažesnės maisto porcijos: Didelės porcijos gali perkrauti tavo virškinimo sistemą. Rinkis mažesnes porcijas, tačiau gali padidinti valgymų per dieną skaičių.

5. Venki ryti orą: Gali skambėti keistai, tačiau daugelis mūsų, valgydami paskubomis praryjame daug oro, kuris ilgainiui sukelia pilvo pūtimą. Stenkis valgyti lėtai, kramtyk nuosekliai ir sumažink Orbit ir Dirol vartojimą.

Atgal į Naujienos
3 PRIEŽASTYS KODĖL PALMIRA RENKASI ŠĮ PRODUKTĄ ATMINČIAI GERINTI
SUŽINOK KODĖL PALMIRA NAUDOJA CANNUMO GRYBŲ TINKTŪRAS!
Kodėl moterys jau šimtmečius fermentuoja ir skanauja šaltalankių ir aronijų uogas?
Ar grybai gali būti medicininiai?
Prikelk savo produktyvumą natūraliais būdais
Meditacijos svarba kūnui, protui ir sielai
3 PRIEŽASTYS KODĖL PALMIRA RENKASI ŠĮ PRODUKTĄ ATMINČIAI GERINTI
SUŽINOK KODĖL PALMIRA NAUDOJA CANNUMO GRYBŲ TINKTŪRAS!
Kodėl moterys jau šimtmečius fermentuoja ir skanauja šaltalankių ir aronijų uogas?
Rodyti daugiau
GRYBŲ TINKTŪROS JAU ČIA
GRYBŲ TINKTŪROS JAU ČIA
GRYBŲ TINKTŪROS JAU ČIA
GRYBŲ TINKTŪROS JAU ČIA
GRYBŲ TINKTŪROS JAU ČIA
GRYBŲ TINKTŪROS JAU ČIA
GRYBŲ TINKTŪROS JAU ČIA
GRYBŲ TINKTŪROS JAU ČIA
GRYBŲ TINKTŪROS JAU ČIA
GRYBŲ TINKTŪROS JAU ČIA
GRYBŲ TINKTŪROS JAU ČIA
GRYBŲ TINKTŪROS JAU ČIA
GRYBŲ TINKTŪROS JAU ČIA
GRYBŲ TINKTŪROS JAU ČIA
GRYBŲ TINKTŪROS JAU ČIA

PIRK 3 PREKES IR GAUK -15% NUOLAIDĄ

Slinkti